Holmcon 8D6

Erlend Bruer skriver om den avantgardistiske undergrunns-rollespillkongressen Holmcon 8D6 i det kommende nummeret av Pegasus. Jeg fikk lov å sitere de delene som handler om meg selv:

«På vei opp fra praten min med Matthijs møter jeg undergrunnsjournalist Even Tømte. Even er sliten og spiller ikke så mye rollespill denne gangen, men er strålende fornøyd likevel. Han har brukt Holmcon til å prate business, planlegge prosjekter og møte forretningspartnere. For en smooth operator han er, tenker jeg. Mellom hippiebørsen og diverse ordlek har han planlagt produksjon av EPen til undergrunnsbandet Fredsbevegelsen Fyllesjuk i Folkedrakt, boka til undergrunnsforlaget Elasmotherium og hatt en kreativ hjernestrøm med tegneren av undergrunnstegneserien sin. Nå drikker han øl og leser opp et dikt han og tegneren, Xin Li, har skrevet som del av et improvisert spill.

The moon elephant is rising
from a fighter plane carrying friendship
sending Santa Claus into oblivion
Experience points are
disturbing the immersion
in the multiverse
The alpha is dancing kalinka
at the 20th level
The monkey is driving the last train into the abyss
gorging herself on vodka and caviar
Food is a muse to the gamers
but live and death to the hobo
If life gives you lemons, make lemonade»

Holmcon, altså. For de som ikke kjenner til dette fenometet er det en rollespillfestival hjemme hos Matthijs Holter i Holmestrand, som vanligvis trekker et eklektisk utvalg av avantgardister og utskudd fra rollespillmiljøet. Her er det snurrige og kreative mennesker, eksperimentelle spill og gode forhold for spontan tilblivelse av vakre ting. Jeg ser for meg at det er litt som Woodstock, hvis de som var på Woodstock hadde vært kulere og en del færre og Woodstock hadde blitt arrangert i randsonen omkring Itras by. Og så er det kanskje mindre nakenhet på Holmcon. Men likevel, da. Det var bra i år også, selv om helsa var skral og jeg ikke fikk vært med på alt. Sitatet over gir i grunnen en ganske god oppsummering av hvordan jeg hadde det.

Du kan lese mer om Holmcon på Twitter-feeden deres, eller takke- og evalueringstråden på Rollespill.net, eller Ole Peders entusiastiske post på Snarglebarf om scifi-verdenen han og noen kumpaner skal lage etter å ha blitt inspirert av Holmcon.

One thought on “Holmcon 8D6”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s